1 Mart 2011 Salı

Meğer Ekşiciler de Apaçiymiş !

Malumunuz, geçtiğimiz günlerde Ekşi Sözlük 12. yaş zirvesi Hilton Otel'de gerçekleşti.
Eski zirvelere nazaran, olaylı geçen süreciyle oldukça ses getiren bir zirve oldu.

Öncelikle şunu söyleyebilirim, bugüne kadar Ekşi yazarlarının gözümde apayrı bir yeri vardı. Her birinin oldukça kaliteli düşünce dünyalarına sahip olduğunu düşünürdüm. Hatta onları ülkemizin en aklıselim insan topluluğu olarak adlandırır, yazdıklarına saygı duyar ve benimserdim.

Gelelim Hilton'da gerçekleştirilen 12. yaş zirvesine.
Aşağıdaki videoda bir grup Ekşi yazarını izleyebiliriz.





Gördüğümüz gibi, ekşi yazarları apaçi dansı(!) yapıyorlar. Yapmaya çalışıyorlar da diyebiliriz. Bugüne kadar benzer hareketleri enine boyuna eleştiren sözde kaliteli yazar topluluğunun düştüğü durum buymuş ne yazık ki. Hayır, bir yerde apaçi dansı yapanlara da saygım var. Yalnız videoya dikkat ettiysek, her biri birbirinden salak figürler sergilemeye çalışıyor, üzerine bir de gülüp eğleniyorlar. Şu portre, o görüşlerine büyük ehemmiyet verdiğim insan topluluğu profiline o kadar ters düştü ki..

12. Yaş zirvesi için Hilton yönetimi kapasitesi kadar katılımcıyı içeriye alma kararı almış. Zirveye üyeler tarafından oldukça ilgi gösterilince bir grup yazar da dışarıda kaldı. Sonunda da o kalabalık grup, otelin güvenlik görevlilerine saldırdı. Hatta yaşanan arbede sonucu güvenlik görevlilerinin geri çekilmesiyle büyük bir kısmı da içeri girdi. Bir diğer videoda da dışarıda kalan ekşi yazarlarının haykırışını izleyebilirsiniz.



                                                              


Kimisi ellerinde bira kutuları, alkollü bir şekilde Hilton Otel güvenlik görevlilerine saldırdı. Ve izlediğimiz gibi, "Yarrağımı ye Hilton" diye haykırdılar. Evet "Yarrağımı ye Hilton".. O, sözlükte gayet edepli bir şekilde yazan, annelerinin sözünden çıkmayan, fazlasıyla aile terbiyesi almış gibi görünen Ekşisözlük yazarları, birden vahşi insancıklar oluverdiler. Daha doğrusu özlerine döndüler..
Bu muydu peki Ekşisözlük kalitesi? Bu videolarda gördüğümüz herkes Ekşi yazarı işte..
Tiplere bakar mısınız, tavırlara, attıkları küfürlü naralara..

Evet, bu zirve Ekşi yazarını yakından tanıyabilmek için büyük bir fırsat oldu.
Sözlükte yazmak ne kadar kolay değil mi? Eleştirmek, alaşağı etmek?
Şimdi biraz kendinizi izleyin ve o "dahiyane(!)" fikirler üreten beyinlerinizi bu yaşananlar üzerine yoğunlaştırın. Gerçi artık bunu da başarabileceğinizi sanmıyorum.

Bir zamanlar Ekşi Sözlük yazarları, görüşlerine en çok önem verdiğim topluluktu. Ancak son zirvelerinde her birinin 'gerçekte' nasıl "insanlar" olduklarını gördük. Evet bilgisayar başında sözlük özgürlüğüne sahip olup sallaması kolay, ancak nasıl bir zeka seviyesine sahip oldukları çok net gözler önüne serildi.

İşte Türkiye'min sözde kaliteli sözlük yazarı. Yorum sizin..
                                          
                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder